Maanantai, 10.08.2020    
Jorkki.com

Artikkelit
   » Etusivu
   » Palaute


logo
  Artikkelit » Suomalaisten pelitottumukset

Digitaalisessa maailmassa pelejä pelataan ennen kaikkea verkossa

Maailman digitalisoituminen ja käynnissä oleva mobiili vallankumous ovat muuttaneet selkeästi myös suomalaisten pelitottumuksia. Netissä pelattavien selainpelien suosio on ollut viime vuosina räjähdysmäisessä kasvussa ja asiantuntijat povaavat pelaajamäärien moninkertaistuvan entisestään lähivuosina. Netin kautta internetselaimessa pelattavat pelit ovat helposti lähestyttäviä, sillä niitä ei tarvitse asentaa omalle koneelle ja niitä voidaan pelata myös mobiilien nettilaitteiden avulla missä ja milloin tahansa. Vaivattomuuden ohella toinen selainpelien suosiota selittävä tekijä on se, että pelaaja voi jättää pelaamisen kesken ja jatkaa peliään milloin tahansa myöhemmin toiselta nettipäätteeltä käsin. Kortti- ja numeropelien lisäksi myös raaputuspelit ovat siirtyneet verkkoon ja lähestulkoon syrjäyttäneet perinteiset kioskeilta myytävät raavutusarvat suosiossaan.

Vaikka tietokonepelit yhdistetäänkin usein stereotyyppisesti poikien harrastukseksi, osoittavat tuoreet tutkimukset että peräti 40% kaikista maailman pelaajista on nykypäivänä naisia. Tutkimusten mukaan noin 60% maailman pelinaisista on yli 30 vuotiaita, jotka pelaavat ennen kaikkea internetin selainpelejä.

Perinteisten tietokonepelien lisäksi myös selaimissa pelattavat rahapelit ovat erittäin suosittuja myös suomalaispelaajien keskuudessa. Rahalla voikin nykyään pelata netissä mitä erilaisempia onnenpelejä, kuten pokeria, bingoa ja kenopeliä. Näitä voi käydä selailemassa osoitteessa www.eurocasinot.com.

Selainpelejä pelataan internetin peliaiheisten portaalien lisäksi yhä enenemissä määrin myös sosiaalisen median, kuten Facebookin yhteydessä.

© JC Web Productions