Tiistai, 16.10.2018    
Jorkki.com

Artikkelit
   » Etusivu
   » Palaute


logo
  Artikkelit » HTML-opas

1. Johdanto
2. Alkuun
3. Käsitteet
4. Perustagit
5. HTML-sivun runko
6. Ensimmäinen sivu
7. BODY-tagi
8. Fontit
9.Värit
10. Linkit ja kuvat
11. Taulukot
12. Lomakkeet
13. Erikoismerkit
14. Muut
15. Listat
16. Päätäntö
Alkuun

Kotisivuja voi tehdä kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on tehdä ne niinsanotuilla WYSIWYG-editoreilla (What You See Is What You Get). Tunnetuin WYSISWYG-editori on varmasti Microsoftin Frontpage. Näissä ohjelmissa sinulla on edessäsi valmis sivu johon kirjoitat tekstiä, sekä lisäät kuvia ja muita objekteja. Tämä tapa rajoittaa sivujen tekoa hyvin paljon, ja lopputulosessa on monesti toivomisen varaa.

Toinen ja lähes kaikkien mielestä parempi tapa on kirjoittaa puhdasta HTML-koodia. Tähän voi käyttää kaikissa Windowseissa olevaa muistiota (notepad) tai HTML:n kirjoittamiseen tarkoitettua HTML-editoria. HTML-editori ei ole sama kuin ns. WYSIWYG-editori. HTML-editorissa siis kirjoitetaan koodia ja HTML-editorin hyöty on siinä, että voit helposti pitää useampia tiedostoja auki ja editoreissa on usein selkeytetty HTML-koodia värittämällä se.

Suosittelen, että käytät HTML-editoria niin tekeminen on helpompaa. HTML-editoreja on useita erilaisia. Voit käydä kopioimassa jonkun editorin Apajan tekstieditoreista. Suosittelen Arachnophilia 4.0:aa, koska se on selkeä ja helppokäyttöinen.

Kun tallennat HTML-tiedostoa, muista laittaa tiedoston päätteeksi .html tai .htm. Kun kokeilet tekemääsi HTML-sivua kotikoneellasi, avaa selain ja laita osoitteeksi se paikka, johon olet tallentanut HTML-tiedoston. Osoite voisi siis olla esimerkiksi C:\HTML-testit/testisivu.html

Seuraava luku
© JC Web Productions