Tiistai, 16.10.2018    
Jorkki.com
Vuokrattavien saunatilojen varaukset netissä

Apaja
 Pelit
   » Ajopelit
   » Huumori
   » Matopelit
   » Puzzle
   » Raha ja bisnes
   » Rooli ja seikkailu
   » Simulaattorit
   » Strategia
   » Tasohyppelyt
   » Tekstipelit
   » Toiminta
   » Urheilu
   » Muut

 Ohjelmat
   » Apuohjelmat
   » Internet
   » Grafiikka
   » Koneen testaus
   » Musiikki
   » Tekstieditorit
   » Videon toisto ja
      käsittely

   » Muut

 Muut
   » Ladatuimmat
   » Vähiten ladatut
   » Hakukone
   » Ehdota tiedostoalogo
  Apaja » Ohjelmat - Internet » Google Earth

Julkaisija:
Google

Kotisivu:
[uuteen ikkunaan]

Tiedoston koko:
11,3 MB

Lisenssi:
Freeware

Latauksia:
4365

Päivitetty:
03.01.2006

LATAA
Google Earth tuo koko maapallon työpöydällesi. Ohjelma tarjoaa satelliittikuvaa lähes jokaisesta maailman kolkasta. Isoimmista kaupungeista löytyy lisäksi lentokoneesta otettuja kuvia, joista erottuvat jopa yksittäiset autot. Dataa on siis vähintään gigatavuittain, mutta ohjelma on siitä huolimatta ainoastaan reilun kymmenen megatavun kokoinen, sillä katsottavien alueiden kuvat ladataan suoraan Internetistä silloin kun ohjelmaa käytetään.

Kun ohjelman käynnistää, avautuu käyttäjän eteen kaunis 3D-maapallo, jota voi pyöritellä miten itse haluaa. Kun löydät kiinnostavan kohteen, voit zoomata lähemmäs ja Google Earth lataa jatkuvasti tarkempaa kuvaa zoomattavasta alueesta. Lopulta ollaan niin lähellä maan pintaa, että kuvasta voi bongata jopa oman kotitalon. Jos haluat säästää aikaa, kirjoita hakukenttään osoite tai paikkakunnan nimi ja Google Earth siirtyy automaattisesti kyseiseen paikkaan. Lento Helsingistä New Yorkiin kestää vain muutaman sekunnin.

Google Earthin myötä on syntynyt uusi suosittu harrastus: Google Sightseeing, jonka voi suomentaa vapaasti vaikka virtuaalimatkailuksi. Tässä muutama esimerkki kymmenistä tuhansista mielenkiintoisista kohteista: Arecibon radioteleskooppi, Universal City, Disneyland, Area 51, Empire State Building, Colosseum, Pentagon ja F-14 Tomcat lennossa.

Google Earth ei rajoitu ainoastaan satelliittikuviin, vaan se tarjoaa myös muuta informaatiota eri alueista. Näet halutessasi esimerkiksi teiden nimet, suurkaupunkien pilvenpiirtäjien 3D-mallit tai vaikkapa tietyllä alueellasijaitsevat ravintolat. Ohjelma tarjoaa tietoa myös eri alueilla tapahtuneista luonnonmullistuksista, kuten maanjäristyksistä ja tulivuorenpurkauksista.

Laitevaatimukset (min.):
  • Windows XP tai 2000
  • 500 MHz prosessori
  • 128 MB RAM
  • 200 MB kovalevytilaa
  • 16 MB näytönohjain
  • Internet-yhteys
© JC Web Productions